Fit en vermageren

Personal trainer Bart tipt: zo kom je van je zomerkilo’s af

Biertje hier, barbecuetje daar: ging het getal op jouw weegschaal net zo hard omhoog als de temperatuur? Dan is het tijd om weer even op de lijn te letten. Personal trainer Bart van BMFITT helpt je graag een handje en geeft vijf tips om weer in vorm te komen.

1. Zorg voor structuur

Bart vertelt: “Als je voor de zomervakantie aan het sporten was, is het belangrijk om de draad weer op te pakken. Het is vaak lastig om te starten, maar doe het wel! Na een paar weken zit het sporten in je ritme en vliegen de kilo’s er (als het goed is) vanaf. Vind je het lastig om zelf aan de slag te gaan? Een vaste afspraak met een personal trainer kunnen je hierbij helpen: dan moet je tenslotte wel komen.”

Psst: Heb je geen zin om zelfstandig aan de slag te gaan? Neem dan contact op voor een gratis intake bij BMFITT! De personal trainers helpen je graag om van de kilo’s af te komen.

2. Doe het rustig aan met alcohol

“Een biertje of wijntje is heerlijk, maar wel erg calorierijk. Beperk dus de hoeveelheid alcohol die je drinkt: dat scheelt een hoop!”

3. Ga naar buiten

“Het is ’s avonds nog licht en redelijk warm: tijd om naar buiten te gaan! Ga lekker een stuk wandelen of fietsen en geniet ervan”, vertelt Bart. “Dat is goed voor je lichaam én geest.”

4. Plan je maaltijden

“In de zomer eten de meeste mensen wat onregelmatiger of ongezonder. Tijd om het roer weer om te gooien! Bedenk vooraf welke gezonde maaltijd je gaat eten, maak een boodschappenlijst en hou je hieraan. Zo voorkom je ongezonde keuzes. Als je het lastig vindt om zelf te bepalen wat gezond eten is, helpen wij je daar bij BMFITT graag mee! We creëren samen met jou een voedingspatroon dat bij je past. We helpen je aan een patroon dat je vol kunt houden, ook tijdens de winterdagen.”

5. Betrek je omgeving erbij

“Laat aan de mensen om je heen weten dat je bezig bent om de zomerkilootjes eraf te krijgen. Dan kunnen ze je daarin steunen en niet in verleiding brengen met lekker eten of drinken. Een beetje hulp scheelt enorm!”


Opleiding personal coach

Leer stap voor stap hoe je sporters en hobbysporters motiveert en begeleidt. Schrijf je vandaag nog in en start meteen met deze boeiende opleiding personal coach.De opleiding personal trainer is hoofdzakelijk praktijkgericht. Bedoeling is dat je na de opleiding zelfstandig bewegingsbeperkingen kunt opsporen en … Vraag info bij Remotion Training en Motion Acadamy Personal trainer Mechelen